För företag

Vill ni ha stöd och råd kring ert energieffektiviseringsarbete på ert företag så är ni välkomna att kontakta energi-och klimatrådgivningen. Vi kan även göra platsbesök om så önskas.

Hur kan vi hjälpa er?

Har ni gjort en energikartläggning och funderar på hur ni ska gå vidare? Eller har ni inte gjort en energikartläggning? Vi kan hjälpa er med hur ni kan gå vidare i ert energibesparingsarbete, vi hjälper alla företag, oavsett bransch eller storlek.

Genom bl.a. Energimyndigheten, Linköpings universitet samt Energikontoret Östra Götaland deltar rådgivningen i olika projekt som syftar till att hjälpa företag att bli mer energieffektiva och på sätt spara pengar samt koldioxidutsläpp, kontakta rådgivningen för att höra om det finns några aktuella projekt på gång som ni kan delta i.

Olja? Byt värmekälla!

Koldioxidskatten fördubblas år 2015. Skattehöjningen kommer att ge ökade oljekostnader med uppskattningsvis 10 procent för många industrier. Kontakta oss så vägleder vi er i arbetet med att byta värmekälla.

Visste du att...

  • Ett företag kan spara mellan 20 till 40 procent av sin energianvändning bara genom att ändra personalens beteende?
  • Bl.a. ventilation och belysning är två av de vanligaste stödprocesserna där man kan göra energibesparingar?
  • Genom att ställa energi- och klimatkrav på era speditörer kan ni effektivisera era godstransporter och på så sätt spara pengar samtidigt som ni ökar företagets miljöprofil?
  • Du som företag kan söka bidrag för att installera solceller? Läs mer under fliken ”Solenergi”
Publicerad av: Joakim Svensson   
Senast ändrad: 2015-11-25
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se