Alléskolan 7-9 är en Grön Flagg-skola!

Tillsammans har vi haft som mål att bli en miljöcertifierad skola innan läsårets slut. Arbetet, som startades upp redan i augusti, har utarbetats under hösten och har pågått hela våren. Nu är vi äntligen där! Det här är motiveringen till att vi nu fått vår miljöcertifiering:

Grattis Alléskolan 7-9!
Er 3:e Grön Flagg-rapport är godkänd. Tack för en fin rapport och bilder! Vilket spännande och engagerat arbete ni utfört med eleverna och med hjälp av Grön Flagg teman! Kul att ni samverkar med olika aktörer och att lokaltidningen uppmärksammade er. Bra med elevernas delaktighet via miljörådet, och toppen att så många elever vill vara med! Skönt att dokumentationen känns enklare i år, förhoppningsvis kommer det kännas ännu mer inspirerande att jobba i vårt nya Grön Flagg-system!

Nu får ni fira och sen ser vi fram emot att följa er fortsatta resa!

Hälsn Stiftelsen Håll Sverige Rent

Vi har valt att fokusera på återvinning och konsumtion. Elever och all personal på skolan har bidragit med tankar, idéer och arbete för att vi ska bli en mer miljövänlig skola. 7:orna har besökt återvinningscentralen, varit på föreläsning med Pär Holmgren och anordnat en HU-mässa. I slöjden jobbade 8:orna med jeanshackning,  våra 9:or har skapat rymdskepp med fungerande kretslopp, som ska rädda mänskligheten om jorden blir obebolig. Ett miljöråd har bildats och på Allétorget kunde vi besöka “free shopen”, delta i olika workshops och vara med och rädda en isbjörn. Visst låter det spännande och lärorikt?

Läs om miljöprojektet på vår blogg gronvisionforalle.blogspot.se samt följ oss på Twitter #HUpåallé.

Klass 7-9 A på skolan har spelat in en teaser för att locka till nyfikenhet kring vårt miljöprojekt. Se filmen Tillsammans är vi gröna!

Publicerad av: Sara Algulin   
Senast ändrad: 2017-05-29
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se